Τεχνικες Προδιαγραφες

Τεχνικες Προδιαγραφες

ΒΑΦΗ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ

 

Για το άψογο φινίρισμα των κατασκευών μας χρησιμοποιούμε τα υδατοδιαλυτά οικολογικά βερνίκια εταιρείας REMMERS, SIKKENS και ADLER άριστης ποιότητας, με προδιαγραφές υψηλών απαιτήσεων. Διακρίνονται για τη μακρόχρονη αντοχή τους στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες εξαιτίας της μεγάλης ελαστικότητάς τους και για την άριστη προστασία με φίλτρα UV. Επίσης, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό είναι άοσμα, μη τοξικά, αδιάβροχα και ανθεκτικά στις στρεβλώσεις και συστολές – διαστολές.

 

ΣΤΑΔΙΑ ΒΑΦΗΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ

 

Για τα ξύλινα κουφώματά μας χρησιμοποιούμε ηλεκτροστατική βαφή, μέσα στο υπερσύγχρονο ρομποτικό βαφείο διεθνών προδιαγραφών. Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροστατικής βαφής είναι η υψηλή ποιότητα καθώς και η ομοιογένεια ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του κουφώματος. Χρησιμοποιούμε εξελιγμένα υλικά βαφής, ειδικά προσαρμοσμένα στις μεσογειακές και ιδιαίτερα στις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες. Οι βαφές είναι πλήρως πιστοποιημένες.

 

Τα στάδια βαφής που ακολουθούμε είναι τα πλέον ενδεδειγμένα για βαφή εξωτερικών κουφωμάτων, και είναι τα εξής:

 

 

Η παραπάνω διαδικασία βαφής πραγματοποιείται κάτω από απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος, τόσο σε θέματα θερμοκρασιών όσο και σε θέματα υγρασίας, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την αντοχή των παραγόμενων προϊόντων.

 

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ – ΤΖΑΜΙΑ – ΛΑΣΤΙΧΑ

 

Οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούμε στα ξύλινα κουφώματά μας είναι από διακεκριμένους οίκους της Γερμανίας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να κλειδώνουν περιμετρικά σε πολλαπλά σημεία.

Τα κουφώματά μας στεγανοποιούνται με λάστιχα που τοποθετούνται περιμετρικά από το ξύλινο κούφωμα σε ειδικές πατούρες, εξασφαλίζοντας έτσι κάθε πιθανότητα απώλειας θέρμανσης, συμβάλλοντας έτσι και στην καλύτερη ηχομόνωση.
Υαλοπίνακες διπλοί, θερμοηχομονωτικοί, οι οποίοι στο διάκενο τους περιέχουν αέριο Argon για προστασία από υπεριώδεις ακτίνες.

 

ΚΟΛΛΕΣ

 

Οι κόλλες μας είναι πιστοποιημένες κατά ΕΝ204/205 αντοχή σε υγρασία και αντοχή σε ζέστη κατά ΕΝ14257 (watt 91), (iftRosenheim).

 

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΤΩΝ

Τα κουφώματα μας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να δημιουργούν και να εξασφαλίζουν τη μέγιστη μόνωση από το κρύο του χειμώνα και τη ζέστη του καλοκαιριού, προστασία από την ηχορύπανση, την αντοχή σε ανεμοπίεση και τη διείσδυση νερού. Τα εξωτερικά παράθυρα και οι πόρτες που αποτελούνται από μασίφ ξύλο, σε επεξεργασμένα με ελεγχόμένα μηχανήματα ακριβείας. Τα παρεμβύσματα είναι με ελαστικό σιλικόνης, ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες κατά μήκος της περιμέτρου του πλαισίου και επί των αρμών της πόρτας, εξασφαλίζοντας μέγιστη θερμότητας, του ήχου και σφράγισμα του αέρα.

Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων καθορίζει τα χαρακτηριστικά των ξύλινων παραθύρων ή της ξύλινης πόρτας από την άποψη της θερμικής και ακουστικής μόνωσης, την διαπερατότητα του αέρα και του νερού, και την αντοχή σε παραμόρφωση από τον άνεμο. Στον πίνακα που ακολουθεί δίνουμε παραδείγματα των επιδόσεων.

ΓΥΑΛΙ

Η έρευνα στον τομέας του υαλοπίνακα είναι σε συνεχή εξέλιξη, επιτυγχάνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα στη βελτίωση της απόδοσης των ξύλινων παραθύρων και θυρών στους τομείς της θερμομόνωσης. Τα πρότυπα αναφοράς είναι EN 1026 και UNIEN 12207

ΑΕΡΟΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ

Αυτό εκφράζει τον βαθμό στον οποίο ένα κλειστό παράθυρο επιτρέπει στον αέρα να διεισδύσει στο εσωτερικό σε συνθήκες όπου σημειώνεται διαφορά πίεσης μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Υπάρχουν 4 κατηγορίες, με την “4η” να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό προστασίας. Τα πρότυπα αναφοράς είναι EN 1026 και UNIEN 12207.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΕΡΑ

Η κατασκευαστική ικανότητα ενός ξύλινου παραθύρου, κάτω από μεγάλη πίεση του αέρα, να διατηρεί τις ιδιότητές του χωρίς να προκαλούνται παραμορφώσεις. Η υψηλότερη κατηγορία της αντίστασης στην πίεση του ανέμου είναι το “C 5”. Τα πρότυπα αναφοράς EN 12211 και UNIENISO 12210.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Ο συντελεστής θερμοπερατότηταςUw δείχνει το ποσοστό απώλειας της ενέργειας θέρμανσης ή ψύξης από την επιφάνεια ενός ξύλινου παραθύρου ή πόρτας. Το πρότυπο αναφοράς είναι το UNIENISO 10077-2.

ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

Πρόκειται για την παθητική προστασία κατά του θορύβου που προσφέρουν τα ξύλινα παράθυρα ή οι πόρτες σε έναν εσωτερικό χώρο. Το πρότυπο αναφοράς είναι το UNIENISO 14351-1

ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ

Η αποτροπή διαρροής του νερού από τον εξωτερικό στον εσωτερικό χώρο. Η υδατοστεγανότητα κλιμακώνεται σε 9 κατηγορίες με την “9η” να υποδηλώνει ότι το ξύλινο παράθυρο ή η πόρτα έχει κατασκευαστεί έτσι να αποτρέπει τη διαρροή νερού σε συνθήκες που η ταχύτητα ανέμου υπολογίζεται στα 600 Pascal. Τα πρότυπα αναφοράς EN 1027 και UNIEN 12208.

Ξυλεια Κουφωματων

 

 

Τα κουφώματα κατασκευάζονται από ειδικά επιλεγμένη ξυλεία, βιομηχανικά και θερμικά επεξεργασμένη, η οποία συγκεντρώνει όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις (υγρασίας, πυκνότητας κ.λ.π.) και καλύπτει όλες τις προδιαγραφές

Τα προφίλ των κουφωμάτων είναι κατασκευασμένα από τρικολλητή ξυλεία, βιομηχανικής επεξεργασίας και κατασκευής. Με τη χρήση της τρικολλητής ξυλείας, έχει επιτευχθεί η εξάλειψη κάθε τεχνικού προβλήματος, η σταθεροποίηση και η μη στρέβλωση των ξύλων. Έτσι, τα κουφώματά έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα και αντοχή στο χρόνο.

Eπιλεγμένη ξυλεία