Επιδόσεις Ξύλινων Κουφωμάτων και Πορτών

Τα κουφώματα μας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να δημιουργούν και να εξασφαλίζουν τη μέγιστη μόνωση από το κρύο του χειμώνα και τη ζέστη του καλοκαιριού, προστασία από την ηχορύπανση, την αντοχή σε ανεμοπίεση και τη διείσδυση νερού. Τα εξωτερικά παράθυρα και οι πόρτες που αποτελούνται από μασίφ ξύλο, σε επεξεργασμένα με ελεγχόμένα μηχανήματα ακριβείας. Τα παρεμβύσματα είναι με ελαστικό σιλικόνης, ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες κατά μήκος της περιμέτρου του πλαισίου και επί των αρμών της πόρτας, εξασφαλίζοντας μέγιστη θερμότητας, του ήχου και σφράγισμα του αέρα.

Η τεχνική απόδοση είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς διαφόρων παραμέτρων:
- Το μέγεθος του ξύλινου παραθύρου ή της ξύλινης πόρτας
- Το προφίλ που χρησιμοποιείται
- Το είδος του ξύλου που θα χρησιμοποιηθεί
- Ο τύπος του γυαλιού που χρησιμοποιείται

Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων καθορίζει τα χαρακτηριστικά των ξύλινων παραθύρων ή της ξύλινης πόρτας από την άποψη της θερμικής και ακουστικής μόνωσης, την διαπερατότητα του αέρα και του νερού, και την αντοχή σε παραμόρφωση από τον άνεμο. Στον πίνακα που ακολουθεί δίνουμε παραδείγματα των επιδόσεων.

ΓΥΑΛΙ
Η έρευνα στον τομέας του υαλοπίνακα είναι σε συνεχή εξέλιξη, επιτυγχάνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα στη βελτίωση της απόδοσης των ξύλινων παραθύρων και θυρών στους τομείς της θερμομόνωσης. Τα πρότυπα αναφοράς είναι EN 1026 και UNIEN 12207

ΑΕΡΟΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ
Αυτό εκφράζει τον βαθμό στον οποίο ένα κλειστό παράθυρο επιτρέπει στον αέρα να διεισδύσει στο εσωτερικό σε συνθήκες όπου σημειώνεται διαφορά πίεσης μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.
Υπάρχουν 4 κατηγορίες, με την "4η" να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό προστασίας. Τα πρότυπα αναφοράς είναι EN 1026 και UNIEN 12207.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΕΡΑ
Η κατασκευαστική ικανότητα ενός ξύλινου παραθύρου, κάτω από μεγάλη πίεση του αέρα, να διατηρεί τις ιδιότητές του χωρίς να προκαλούνται παραμορφώσεις. Η υψηλότερη κατηγορία της αντίστασης στην πίεση του ανέμου είναι το "C 5". Τα πρότυπα αναφοράς EN 12211 και UNIENISO 12210.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
Ο συντελεστής θερμοπερατότηταςUw δείχνει το ποσοστό απώλειας της ενέργειας θέρμανσης ή ψύξης από την επιφάνεια ενός ξύλινου παραθύρου ή πόρτας. Το πρότυπο αναφοράς είναι το UNIENISO 10077-2.

ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ
Πρόκειται για την παθητική προστασία κατά του θορύβου που προσφέρουν τα ξύλινα παράθυρα ή οι πόρτες σε έναν εσωτερικό χώρο. Το πρότυπο αναφοράς είναι το UNIENISO 14351-1

ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ
Η αποτροπή διαρροής του νερού από τον εξωτερικό στον εσωτερικό χώρο. Η υδατοστεγανότητα κλιμακώνεται σε 9 κατηγορίες με την "9η" να υποδηλώνει ότι το ξύλινο παράθυρο ή η πόρτα έχει κατασκευαστεί έτσι να αποτρέπει τη διαρροή νερού σε συνθήκες που η ταχύτητα ανέμου υπολογίζεται στα 600 Pascal. Τα πρότυπα αναφοράς EN 1027 και UNIEN 12208.

Κατεβάστε το έντυπό μας σε μορφή .pdf

Τυπολογίες Ξύλινων Κουφωμάτων

Μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να τροποποιήσουν την εικόνα ενός παραθύρου ή μιας πόρτας.

Ξύλινες Μπαλκονόπορτες

Ξύλινη Μπαλκονόπορτα με πηχάκι

Ξύλινη Μπαλκονόπορτα σχέδιο "Πανό" ή "Απλό σχέδιο"

Ξύλινη Μπαλκονόπορτα με ένα οριζόντιο πηχάκι

Ξύλινη Μπαλκονόπορτα με ένα οριζόντιο και ένα κάθετο πηχάκι σε σχέδιο Ανάποδο "Τ"

Ξύλινες Μπαλκονόπορτες με ένα ταμπλά στο κάτω μέρος

Ξύλινες Μπαλκονόπορτες με ταμπλά κάτω και οριζόντια πηχάκια πάνω

Ξύλινες Μπαλκονόπορτες με ταμπλά και ένα οριζόντιο και ένα κάθετο σε σχέδιο Ανάποδο "Τ"

Ξύλινα Παντζούρια με γαλλική γρίλια

Ξύλινα Παντζούρια με Γερμανική γρίλια

Ξύλινα Παντζούρια με ένα ταμπλά και τρείς οπές

Ξύλινα Παντζόυρια 2 ταμπλάδων με αστράκι

Ξύλινα Παντζούρια με κάθετες σκοτίες

Ξύλινα Παντζούρια με 2 ταμπλάδες

Ξύλινα Παντζούρια με ένα ταμπλά

Ξύλινα Παντζούρια

Ξύλινα Παράθυρα

Ξύλινο Παράθυρο με πηχάκια η σκιάδια με 2 ταμπλάδες

Υαλοστάσιο με Πανό


Υαλοστάσιο με Ανάποδο "Τ"

Υαλοστάσια με πηχάκια


Ξυλεία Κουφωμάτων

Τα κουφώματα κατασκευάζονται από ειδικά επιλεγμένη ξυλεία ΜΕΡΑΝΤΙ, NIAGON, ΙROCO, ΔΡΥΣ ή ACCOYA, βιομηχανικά και θερμικά επεξεργασμένη, η οποία συγκεντρώνει όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις (υγρασίας, πυκνότητας κ.λ.π.) και καλύπτει όλες τις προδιαγραφές.

Τα προφίλ των κουφωμάτων είναι κατασκευασμένα από τρικολλητή ξυλεία, βιομηχανικής επεξεργασίας και κατασκευής. Με τη χρήση της τρικολλητής ξυλείας έχει επιτευχθεί η εξάλειψη κάθε τεχνικού προβλήματος, η σταθεροποίηση και η μη στρέβλωση των ξύλων. Έτσι, τα κουφώματά έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα και αντοχή στο χρόνο.

Τεχνικές Προδιαγραφές

Βαφή ξύλινων κουφωμάτων
Για την υγρασία και το άψογο φινίρισμα των κατασκευών μαςχρησιμοποιούμε τα υδατοδιαλυτάοικολογικά βερνίκια εταιρείαςSIKKENS και ADLER, άριστης ποιότητας, με προδιαγραφές υψηλών απαιτήσεων. Διακρίνονται για τη μακρόχρονη αντοχή τουςστις πιο αντίξοες καιρικέςσυνθήκες εξαιτίας της μεγάλης ελαστικότητάς τους και για την άριστη προστασία με φίλτρα UV.Επίσης, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό μπορούννα χαρακτηριστούν και ωςπυράντοχα, άοσμα, μη τοξικά, αδιάβροχα, ανθεκτικά στις στρεβλώσεις και συστολές - διαστολές.

Στάδια Βαφής ξύλινων κουφωμάτων
Για τα κουφώματά μας χρησιμοποιούμε ηλεκτροστατικό σύστημα βαφής, μέσα στο υπερσύγχρονο ρομποτικό βαφείο διεθνών προδιαγραφών. Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροστατικής βαφής είναι η υψηλή ποιότητα καθώς και η ομοιογένεια ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του κουφώματος. Χρησιμοποιούμε εξελιγμένα υλικά βαφής, ειδικά προσαρμοσμένα στις μεσογειακές και ιδιαίτερα στις Ελληνικές συνθήκες ηλιοφάνειας. Οι βαφές είναι πλήρως πιστοποιημένες. Τα στάδια βαφής που ακολουθούμε είναι τα πλέον ενδεδειγμένα για βαφή εξωτερικών κουφωμάτων, και είναι τα εξής:

 • Πρώτο στάδιο εμποτισμού με μυκητοκτόνα, συντηρητικά, χρώμα με την διαδικασία καταϊονισμού (FLOW-COATING).
 • Στέγνωμα στους ειδικούς θερμοθαλάμους για μία ώρα.
 • Primer - δεύτερο στάδιο καταϊονισμού.
 • Αποχαρτάρισμα από εξειδικευμένους τεχνίτες.
 • Ηλεκτροστατική βαφή από ρομποτική μηχανή, με υδατοδιαλυτά υλικά (βαφές - βερνίκια), με σύστημα ROUNDABOUT αποκλειστικά σχεδιασμένο για την εταιρεία μας.
 • Στέγνωμα στους ειδικούς θερμοθαλάμους.
 • Ποιοτικός έλεγχος.


 • Η παραπάνω διαδικασία βαφής πραγματοποείται κάτω απόαπόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος, τόσο σε θέματα θερμοκρασιών όσο και σε θέματα υγρασίας, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την αντοχή των παραγόμενων προϊόντων.

  Μηχανισμοί-Τζάμια-Λάστιχα
  Οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούμε στα κουφώματά μας είναι από διακεκριμένους οίκους της Γερμανίας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να κλειδώνουν περιμετρικά σε πολλαπλά σημεία.Τα κουφώματά μας στεγανοποιούνται με λάστιχα που τοποθετούνται περιμετρικά από το κούφωμα σε ειδικές πατούρες, εξασφαλίζοντας έτσι κάθε πιθανότητα απώλειας θέρμανσης, συμβάλλοντας στην καλύτερη ηχομόνωση.
  Υαλοπίνακες SUN-ENERGY ή TRIPLEX ή K-GLASS ευρωπαϊκοί, διπλοί, θερμοηχομονωτικοί, οι οποίοι στο διάκενό τους περιέχουν αέριο Argon για προστασία από υπεριώδεις ακτίνες.

  Κόλλες
  Οι κόλλες μας είναι πιστοποιημένες κατά ΕΝ204/205 αντοχή σε υγρασία και αντοχή σε ζέστη κατά ΕΝ14257 (watt 91), (iftRosenheim).