Επιδόσεις Κουφωμάτων και Πορτών

Τα κουφώματα μας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να δημιουργούν και να εξασφαλίζουν τη μέγιστη μόνωση από το κρύο του χειμώνα και τη ζέστη του καλοκαιριού, προστασία από την ηχορύπανση, την αντοχή σε ανεμοπίεση και τη διείσδυση νερού. Τα εξωτερικά παράθυρα και οι πόρτες που αποτελούνται από μασίφ ξύλο, σε επεξεργασμένα με ελεγχόμένα μηχανήματα ακριβείας. Τα παρεμβύσματα είναι με ελαστικό σιλικόνης, ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες κατά μήκος της περιμέτρου του πλαισίου και επί των αρμών της πόρτας, εξασφαλίζοντας μέγιστη θερμότητας, του ήχου και σφράγισμα του αέρα.

Η τεχνική απόδοση είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς διαφόρων παραμέτρων:
- Το μέγεθος του παραθύρου ή της πόρτας
- Το προφίλ που χρησιμοποιείται
- Το είδος του ξύλου που θα χρησιμοποιηθεί
- Ο τύπος του γυαλιού που χρησιμοποιείται

Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων καθορίζει τα χαρακτηριστικά του παραθύρου ή της πόρτας από την άποψη της θερμικής και ακουστικής μόνωσης, την διαπερατότητα του αέρα και του νερού, και την αντοχή σε παραμόρφωση από τον άνεμο. Στον πίνακα που ακολουθεί δίνουμε παραδείγματα των επιδόσεων.

ΓΥΑΛΙ
Η έρευνα στον τομέας του υαλοπίνακα είναι σε συνεχή εξέλιξη, επιτυγχάνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα στη βελτίωση της απόδοσης των παραθύρων και θυρών στους τομείς της θερμομόνωσης. Τα πρότυπα αναφοράς είναι EN 1026 και UNI EN 12207

ΑΕΡΟΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ
Αυτό εκφράζει τον βαθμό στον οποίο ένα κλειστό παράθυρο επιτρέπει στον αέρα να διεισδύσει στο εσωτερικό σε συνθήκες όπου σημειώνεται διαφορά πίεσης μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Υπάρχουν 4 κατηγορίες, με την "4η" να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό προστασίας. Τα πρότυπα αναφοράς είναι EN 1026 και UNI EN 12207

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΕΡΑ
Η κατασκευαστική ικανότητα ενός παραθύρου, κάτω από μεγάλη πίεση του αέρα, να διατηρεί τις ιδιότητές του χωρίς να προκαλούνται παραμορφώσεις. Η υψηλότερη κατηγορία της αντίστασης στην πίεση του ανέμου είναι το "C 5". Τα πρότυπα αναφοράς EN 12211 και UNI EN ISO 12210

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
Ο συντελεστής θερμοπερατότητας Uw δείχνει το ποσοστό απώλειας της ενέργειας θέρμανσης ή ψύξης από την επιφάνεια ενός παραθύρου ή πόρτας. Το πρότυπο αναφοράς είναι το UNI EN ISO 10077-2.

ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ
Πρόκειται για την παθητική προστασία κατά του θορύβου που προσφέρουν τα παράθυρα ή οι πόρτες σε έναν εσωτερικό χώρο. Το πρότυπο αναφοράς είναι το UNI EN ISO 14351-1

ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ
Η αποτροπή διαρροής του νερού από τον εξωτερικό στον εσωτερικό χώρο. Η υδατοστεγανότητα κλιμακώνεται σε 9 κατηγορίες με την "9η" να υποδηλώνει ότι το παράθυρο ή η πόρτα έχει κατασκευαστεί έτσι να αποτρέπει τη διαρροή νερού σε συνθήκες που η ταχύτητα ανέμου υπολογίζεται στα 600 Pascal. Τα πρότυπα αναφοράς EN 1027 και UNI EN 12208.

Κατεβάστε το έντυπό μας σε μορφή .pdf

Τυπολογίες Κουφωμάτων

Μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να τροποποιήσουν την εικόνα ενός παραθύρου ή μιας πόρτας.

Μπαλκονόπορτες

Μπαλκονόπορτα με πηχάκι

Μπαλκονόπορτα σχέδιο "Πανό" ή "Απλό σχέδιο"

Μπαλκονόπορτα με ένα οριζόντιο πηχάκι

Μπαλκονόπορτα με ένα οριζόντιο και ένα κάθετο πηχάκι σε σχέδιο Ανάποδο "Τ"

Μπαλκονόπορτες με ένα ταμπλά στο κάτω μέρος

Μπαλκονόπορτες με ταμπλά κάτω και οριζόντια πηχάκια πάνω

Μπαλκονόπορτες με ταμπλά και ένα οριζόντιο και ένα κάθετο σε σχέδιο Ανάποδο "Τ"

Παντζούρια με γαλλική γρίλια

Παντζούρια με Γερμανική γρίλια

Παντζούρια με ένα ταμπλά και τρείς οπές

Παντζόυρια 2 ταμπλάδων με αστράκι

Παντζούρια με κάθετες σκοτίες

Παντζούρια με 2 ταμπλάδες

Παντζούρια με ένα ταμπλά

Παντζούρια

Παράθυρα

Παράθυρο με πηχάκια η σκιάδια με 2 ταμπλάδες

Υαλοστάσιο με Πανό


Υαλοστάσιο με Ανάποδο "Τ"

Υαλοστάσια με πηχάκια


Ξυλεία Κουφωμάτων

Τα κουφώματα κατασκευάζονται από ειδικά επιλεγμένη ξυλεία ΜΕΡΑΝΤΙ, NIAGON, ΙROCO, ΔΡΥΣ ή ACCOYA, βιομηχανικά και θερμικά επεξεργασμένη, η οποία συγκεντρώνει όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις (υγρασίας, πυκνότητας κ.λ.π.) και καλύπτει όλες τις προδιαγραφές.

Τα προφίλ των κουφωμάτων είναι κατασκευασμένα από τρικολλητή ξυλεία, βιομηχανικής επεξεργασίας και κατασκευής. Με τη χρήση της τρικολλητής ξυλείας έχει επιτευχθεί η εξάλειψη κάθε τεχνικού προβλήματος, η σταθεροποίηση και η μη στρέβλωση των ξύλων. Έτσι, τα κουφώματά έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα και αντοχή στο χρόνο.