Τεχνικές Προδιαγραφές

ΞΥΛΕΙΑ
Τα κουφώματα κατασκευάζονται από ειδικά επιλεγμένη ξυλεία ΜΕΡΑΝΤΙ, NIAGON, ΙROCO, ΔΡΥΣ ή ACCOYA, βιομηχανικά και θερμικά επεξεργασμένη, η οποία συγκεντρώνει όλες τις τεχνικές προϋποθέσεις υγρασίας, πυκνότητας κ.λ.π. και πληρεί όλες τις προδιαγραφές. Τα προφίλ των κουφωμάτων είναι κατασκευασμένα από την παραγόμενη από εμάς τρικολλητή ξυλεία, βιομηχανικής επεξεργασίας και κατασκευής. Με τη χρήση της τρικολλητής ξυλείας έχουμε καταφέρει να εξαλείψουμε κάθε τεχνικό πρόβλημα και πετυχαίνουμε τη σταθεροποίηση και τη μη στρέβλωση των ξύλων, με αποτέλεσμα τα κουφώματά μας να έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα και αντοχή στο χρόνο.

ΒΑΦΗ
Για την υγρασία και το άψογο φινίρισμα των κατασκευών μας χρησιμοποιούμε τα υδατοδιαλυτά οικολογικά βερνίκια εταιρείας SIKKENS και ADLER, άριστης ποιότητας, με προδιαγραφές υψηλών απαιτήσεων. Διακρίνονται για τη μακρόχρονη αντοχή τους στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες εξαιτίας της μεγάλης ελαστικότητάς τους και για την άριστη προστασία με φίλτρα UV.
Επίσης, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε νερό μπορούν να χαρακτηριστούν και ως πυράντοχα, άοσμα, μη τοξικά, αδιάβροχα, ανθεκτικά στις στρεβλώσεις και συστολές - διαστολές.

ΣΤΑΔΙΑ ΒΑΦΗΣ
Για τα κουφώματά μας χρησιμοποιούμε ηλεκτροστατικό σύστημα βαφής, μέσα στο υπερσύγχρονο ρομποτικό βαφείο διεθνών προδιαγραφών. Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροστατικής βαφής είναι η υψηλή ποιότητα καθώς και η ομοιογένεια ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του κουφώματος. Χρησιμοποιούμε εξελιγμένα υλικά βαφής, ειδικά προσαρμοσμένα στις μεσογειακές και ιδιαίτερα στις Ελληνικές συνθήκες ηλιοφάνειας. Οι βαφές είναι πλήρως πιστοποιημένες. Τα στάδια βαφής που ακολουθούμε είναι τα πλέον ενδεδειγμένα για βαφή εξωτερικών κουφωμάτων, και είναι τα εξής:

  • Πρώτο στάδιο εμποτισμού με μυκητοκτόνα, συντηρητικά, χρώμα με την διαδικασία καταϊονισμού (FLOW-COATING).
  •  Στέγνωμα στους ειδικούς θερμοθαλάμους για μία ώρα.
  •  Primer - δεύτερο στάδιο καταϊονισμού.
  •  Αποχαρτάρισμα από εξειδικευμένους τεχνίτες.
  •  Ηλεκτροστατική βαφή από ρομποτική μηχανή, με υδατοδιαλυτά υλικά (βαφές - βερνίκια), με σύστημα ROUND ABOUT αποκλειστικά σχεδιασμένο για την εταιρεία μας.
  •  Στέγνωμα στους ειδικούς θερμοθαλάμους.
  •  Ποιοτικός έλεγχος.

Η παραπάνω διαδικασία βαφής πραγματοποείται κάτω από απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος, τόσο σε θέματα θερμοκρασιών όσο και σε θέματα υγρασίας, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την αντοχή των παραγόμενων προϊόντων.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ - TZAMIA - ΛΑΣΤΙΧΑ
Οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούμε στα κουφώματά μας είναι από διακεκριμένους οίκους της Γερμανίας, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να κλειδώνουν περιμετρικά σε πολλαπλά σημεία.
Τα κουφώματά μας στεγανοποιούνται με λάστιχα που τοποθετούνται περιμετρικά από το κούφωμα σε ειδικές πατούρες, εξασφαλίζοντας έτσι κάθε πιθανότητα απώλειας θέρμανσης, συμβάλλοντας στην καλύτερη ηχομόνωση.
Υαλοπίνακες SUN-ENERGY ή TRIPLEX ή K-GLASS ευρωπαϊκοί, διπλοί, θερμοηχομονωτικοί, οι οποίοι στο διάκενό τους περιέχουν αέριο Argon για προστασία από υπεριώδεις ακτίνες.

ΚΟΛΛΕΣ
Οι κόλλες μας είναι πιστοποιημένες κατά ΕΝ204/205 αντοχή σε υγρασία και αντοχή σε ζέστη κατά ΕΝ14257 (watt 91), (ift Rosenheim).