Προφίλ

     Η επωνυμία Ι. ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ A.E. ιδρύθηκε το 1967 σαν πρότυπη μονάδα παραγωγής ξύλινων κουφωμάτων. Η αξιοπιστία μας για πάνω από 45 χρόνια αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα. Συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε διαρκώς, να προσαρμοζόμαστε και να διακρινόμαστε όλο και περισσότερο.

     Το πιο σημαντικό πρόσωπο στην εταιρεία μας είναι ο πελάτης μας. Ό,τι κάνουμε κινείται πάντα γύρω από τις ανάγκες των πελατών μας. Γι' αυτό και επί σειρά ετών η εταιρεία Ι. Καλογρίδης A.E. επενδύει στην υψηλή τεχνολογία και την καινοτομία. Τα προϊόντα μας σχεδιάζονται και παράγονται σύμφωνα με δύο κριτήρια: την ποιότητα και την αισθητική. Δε συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την καλύτερη ποιότητα και την υψηλή αισθητική πάντα στην καλύτερη αναλογία ποιότητας- τιμής. Έτσι προσφέρουμε προϊόντα με πραγματική αξία στην καλύτερη τιμή.

     Η ποιότητα όμως δεν εξαντλείται μόνο στα προϊόντα μας. Προσφέρουμε επίσης υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στον πελάτη μας, αφού ακόμα και μετά την πώληση φροντίζουμε για την έγκαιρη και σωστή τοποθέτηση καθώς επίσης και για την καθοδήγηση όσον αφορά τη χρήση και τη συντήρηση των προϊόντων. Η ποιότητα των προϊόντων μας πιστοποιείται από το ινστιτούτο IFT του Rosenheim που είναι πανευρωπαϊκά κοινοποιημένος οργανισμός για μέτρηση, παρακολούθηση και πιστοποίηση, διαπιστευμένος διεθνώς σύμφωνα με το DIN EN ISO/IEC 17025. Η πιστοποίηση της ποιότητας χορηγείται μετά από δοκιμές και αξιολόγηση στα ερευνητικά εργαστήρια του ινστιτούτου του Rosenheim. Ο εν λόγω έλεγχος ποιότητας εγγυάται για τις τεχνικές προδιαγραφές των προϊόντων μας καθώς και για την παρακολούθηση της ποιότητας τους ακόμα και μετά την χορήγηση της πιστοποίησης. Επίσης, ο έλεγχος των εξωτερικών κουφωμάτων εκτείνεται, σε όλους τους βασικούς ελέγχους τυποποιημένων ιδιοτήτων για την απόκτηση Σήμανσης CE.

     Ο σεβασμός του φυσικού περιβάλλοντος είναι βασική προτεραιότητα στη Ι. ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ A.E. Τα προϊόντα μας παράγονται από ξύλο που θεωρείται ως το πλέον οικολογικό υλικό αφού έχει αρνητική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα. Η υλοτόμηση των δέντρων για την εξασφάλιση της πρώτης ύλης γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή μέσα στα πλαίσια διεθνών προγραμμάτων ορθής διατήρησης που προστατεύουν τη βιοποικιλότητα.

     Οι δύο βασικότεροι διεθνείς οργανισμοί διαπίστευσης για τη σωστή διαχείριση των δασικών εκτάσεων είναι το F.S.C. (Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών) και το P.E.F.C. (Πρόγραμμα για την προώθηση της δασικής πιστοποίησης). Η Ι. ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ A.E. είναι διαπιστευμένη και από τους δύο οργανισμούς. Σύμφωνα με αυτά τα προγράμματα, η συχνότητα αναφύτευσης είναι πολύ μεγαλύτερη από την συχνότητα υλοτόμησης. Έτσι εξασφαλίζεται ότι η Ι.ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ A.E. αναπτύσσεται πάντα στα πλαίσια της αειφορίας.

     Τέλος, ως μέλος του Συνδέσμου Ξύλινου Κουφώματος, προωθούμε τα πλεονεκτήματα και τις ιδιότητες του ξύλου ως το πλέον σύγχρονο και οικολογικό υλικό.

Τα σήματα των οργανισμών που πιστοποιούν τη σωστή διαχείρηση των δασών που προέρχεται η ξυλεία.