Ποιότητα

     Η ποιότητα είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει σε ότι κι αν κάνουμε για πάνω από 45 χρόνια . Δε συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από τη βέλτιστη ποιότητα τόσο στα προϊόντα μας όσο και στις υπηρεσίες μας.

     Η ποιότητά μας ξεκινά με την επιλογή της κατάλληλης ξυλείας. Η επιλογή αυτή έγινε από τους τεχνολόγους μας με βάση τα στατιστικά αρχεία που διατηρούμε στην εταιρεία από το 1967 τα οποία προσδιόριζαν ποια είδη ξυλείας είναι τα πιο ανθεκτικά στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας (δυνατός αέρας, έντονη βροχόπτωση, μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας, υπερβολική υγρασία σε συνδυασμό με την έντονη ηλιοφάνεια).

     Οι συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες είναι αυτές που μας οδήγησαν και στον επαναπροσδιορισμό του βασικού σχεδιασμού του Γερμανικού κουφώματος έτσι ώστε να προσαρμοσθεί στα Ελληνικά δεδομένα. Μετά από πολλές δεκαετίες κατασκευής ξύλινων κουφωμάτων προχωρήσαμε με επιτυχία στον τέταρτο κατά σειρά σχεδιασμό προφίλ ξύλινου κουφώματος, που σαν βάση έχει την ελληνική, νεοκλασική, παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

     Η ποιότητα του ξύλινου κουφώματος αποδεικνύεται και με τις εξαιρετικές θερμομονωτικές, ηχομονωτικές και μηχανικές ιδιότητες που αυτό φέρει. Είναι γνωστό ότι το ξύλο είναι το πλέον ενδεδειγμένο υλικό, όσον αφορά τη θερμομόνωση, για τη κατασκευή κουφωμάτων, καθώς η θερμομονωτική του ικανότητα είναι χιλιάδες φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα μέταλλα.

     Όσον αφορά τις ηχομονωτικές του ιδιότητες, το ξύλο λόγω της πορώδους δομής του, περιλαμβάνει στη μάζα του αρκετό ποσοστό κενών χώρων που παγιδεύει τον ήχο και μειώνει την αντήχηση. Έτσι παρουσιάζει πολύ καλές ηχομονωτικές ιδιότητες που δεν τις διαθέτουν άλλα υλικά.